۱۲ فعال زن در عربستان در سال ۲۰۲۱ مورد سرکوب وحشیانه قرار گرفتند
سازمان حقوق بشری «سند» اعلام کرد، با استمرار وخامت شرایط حقوق بشری در عربستان، در سال جاری میلادی ۱۲ زن در این کشور توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. به گزارش ایسنا، به نقل از سعودی لیکس، سازمان حقوق بشری «سند» اعلام کرد، از حدود چهار سال قبل که محمد بن سلمان در عربستان ولیعهد شد،
سازمان حقوق بشری «سند» اعلام کرد، با استمرار وخامت شرایط حقوق بشری در عربستان، در سال جاری میلادی ۱۲ زن در این کشور توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
به گزارش ایسنا، به نقل از سعودی لیکس، سازمان حقوق بشری «سند» اعلام کرد، از حدود چهار سال قبل که محمد بن سلمان در عربستان ولیعهد شد، ۱۲ زن در این کشور در جریان تحرکات پراکنده در شهرهای مختلف این کشور و نیز چهرههای آکادمیک، شهروندان و فعالان در این کشور بازداشت شدند.
این سازمان حقوق بشری گزارش داد، مقامات عربستانی بیش از ۱۰۰ زن را از زمان ولیعهدی محمد بن سلمان در حدود چهار سال قبل بازداشت کردند و آنها در زندانهای این کشور حبس شدند، در حال حاضر نیز حدود ۶۰ تن از این زنان هنوز در بازداشت به سر میبرند.
این سازمان حقوق بشری در ادامه مقامات ریاض را مسؤول انسانی موارد نقض حقوق بشر، سرکوبها و سلب حقوق و آزادیها در این کشور دانست.
مقامات سعودی در راستای مشروعیت بخشی به اقدامات خود در سرکوب فعالان و مبارزان زن در این کشور، رسانهها را در راستای بدنام کردن این چهرهها و متوجه کردن اتهامات دروغین علیه آنها به کنترل خود در آوردهاند و تلاش میکنند جرائمی را که در راستای سرکوب فعالان به ویژه فعالان زن مرتکب میشوند، با استفاده از جریانسازیهای رسانهای، طرح اتهامات دروغین و بدنام کردن آنها مشروعیت ببخشند.
از جمله مهمترین چهرههای بازداشت شده در عربستان که اتهامات دروغینی از جمله خیانت علیه او مطرح شد، لجین الهذلول، عزیزه الیوسف و سمر بدوی بودند.
هنوز حدود ۶۰ زن در زندانهای عربستان به سر میبرند، این در حالی است که موارد نقض حقوق بشر در مورد زندانیها در این کشور ادامه دارند و تمامی این جرائم به دور از چشم رسانهها و با همدستی آشکار مقامات ریاض انجام میشوند.
مقامات ریاض مدعی هستند که به افرادی که آزاد می شوند، آزادی عمل میدهند؛ اما بیشتر چهرههای آزاد شده از زندان از جمله فعالان زن اعلام کردند که مجبور به امضای شروطی پیش از خروج از زندان شدهاند.
در حقیقت بسیاری از فعالان زن بازداشت شده، با آزادی مشروط مواجه هستند به این شکل که باید در مقابل آزادی شروطی را پذیرفته و به آنها پایبند باشند و در صورتی که به این شروط عمل نکنند، دوباره بازداشت میشوند.
از جمله مهمترین چهرههایی که با آزادی مشروط مواجه شدند، لجین الهذلول، عزیزه الیوسف، ایمان النفجان، عبیر نمنکانی، شدن العنزی، شیخه العرف و عایشه المرزوق بودند.
عفو بین الملل نیز به تازگی نسبت به پیامدهای شروط تعیین شده از سوی مقامات ریاض برای فعالان زن آزاد شده هشدار داد.
این سازمان تاکید کرد: الهذلول در صورتی که شروط آزادی خود را زیر پا بگذارد، با خطر بازداشت دوباره و محاکمه در دادگاه کیفری مواجه میشود و پرونده او تنهام نمونهای از شیوه ریاض در استفاده از دادگاه کیفری برای ساکت کردن صدای فعالان صلحجو و محاکمه آنها است.
برخی منابع حقوقی نیز فاش کردند: نجلاء المروان، فعال زن عربستانی که ۴۰ روز قبل به دلیل اظهارات و فعالیتهایش توسط نیروهای امنیتی عربستان ربوده شده بود، هنوز در بازداشت است. او ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۱ از مقابل منزل خود در شهر ریاض بازداشت شد.
به گفته منابع یاد شده، مقامات ریاض از ارائه هرگونه اطلاعاتی درباره وضعیت المروان در داخل زندان خودداری میکنند، این در حالی است که بیش از یک ماه از بازداشت او میگذرد و خانوادهاش هیچ گونه اطلاعی از او ندارند.
تعداد زنانی که ربوده شده و در زندان های عربستان به سر میبرند، اکنون به هشت تن رسیده است.
طبق اعلام مجمع عمومی سازمان ملل در حمایت از تمامی افراد بازداشت شده بدون اتهام، هر گونه اقدامی در این راستا جرم تلقی شده و محکوم است چرا که به منزله نادیده گرفتن منشور سازمان ملل، نقض آشکار حقوق بشر و آزادیهای اساسی است که در این منشور برای تمامی افراد در نظر گرفته شدهاند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰