تاریخ انتشار : دوشنبه 20 دی 1400 - 17:38
169 بازدید
کد خبر : 189225

عنصر شباهت در مجسمه‌سازی شاخصه‌ای ایستا نیست، پویاست

عنصر شباهت در مجسمه‌سازی شاخصه‌ای ایستا نیست، پویاست

ایسنا/همدان مدرس رشته مجسمه‌سازی در دانشگاه تهران درباره شاخصه‌های ساخت سردیس گفت: بخشی از روحیه و احساس شخص در چهره مجسمه متبلور بوده و عنصر شباهت در مجسمه‌سازی شاخصه‌ای ایستا نیست بلکه عنصری پویاست. بیژن غنچه‌پور مطرح کرد: هر کدام از مشاهیر همدان از شاعر و قاضی مترقی و پیشرو همچون عین‌القضات و یا باباطاهر به عنوان

عنصر شباهت در مجسمه‌سازی شاخصه‌ای ایستا نیست، پویاست

ایسنا/همدان مدرس رشته مجسمه‌سازی در دانشگاه تهران درباره شاخصه‌های ساخت سردیس گفت: بخشی از روحیه و احساس شخص در چهره مجسمه متبلور بوده و عنصر شباهت در مجسمه‌سازی شاخصه‌ای ایستا نیست بلکه عنصری پویاست.

بیژن غنچه‌پور مطرح کرد: هر کدام از مشاهیر همدان از شاعر و قاضی مترقی و پیشرو همچون عین‌القضات و یا باباطاهر به عنوان شاعری مردمی با دوبیتی‌هایی ماندگار، بخشی از روحیات مردم شهر را در تاریخ زندگی خود نهفته دارند و هنرمند مجسمه‌ساز با تبلور شخصیت او در ساخت سردیس می‌تواند آشنایی و یادآوری خوبی برای شهروندان امروز همدان بسازد.

این هنرمند مجسمه‌ساز همدانی با اشاره به برگزیده شدن هنرمندان منتحب برای ساخت سردیس های مشاهیر همدان در سمپوزیوم ملی مجسمه سازی خاطرنشان کرد: توجه به روحیات شخصیت مورد نظر برای ساخت سردیس و دوره زمانی زندگی او با خلاقیت مجسمه‌ساز اثری قابل اعتنا را خلق می‌کند.

وی درباره شاخصه‌های ساخت سردیس توضیح داد: بخشی از روحیه و احساس شخص در چهره او متبلور است، در مرحله بعد زبان بدن است که مورد توجه قرار می‌گیرد، عنصر شباهت در مجسمه‌سازی شاخصه‌ای ایستا نیست بلکه عنصری پویاست.

غنچه‌پور با بیان اینکه کیفیت چهره و زبان بدن مجسمه می‌تواند ویژگی‌های شخصیتی مدنظر را برای ساخت سردیس نزد مخاطب نمایان کند، افزود: برای دستیابی به دو شاخصه گفته شده توجه به زندگینامه، روحیات، خلق و خوی شخصیت و آثار مکتوب به جای مانده برای ساخت سردیس چهره مدنظر اهمیت بسزایی دارد.

داور سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی همدان در ادامه یادآور شد: درخواست ما از هنرمندان برگزیده سمپوزیوم در مرحله نخست ارائه توجیه طرح است تا بتوانیم آگاهی مجسمه‌ساز را نسبت به سردیس ساخته شده مورد سنجش قرار دهیم. بخش پژوهش لازمه و پیش‌فرض ساخت مجسمه‌ است تا مجسمه‌ساز برای شخصیت‌سازی سردیس به شباهتی نزدیک به واقعیت برسد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دبیرخانه نخستین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی همدان، وی ادامه داد: در پایان مرحله نخست، ارائه ماکت برنامه‌ریزی شده است تا در نهایت با هنر و فن مجسمه‌ساز ساخت سردیس‌های مشاهیر همدان نهایی شود به طوریکه هیئت داوران سعی دارد با نهایت دقت مراحل بعدی کار شامل ساخت ماکت و سردیس نهایی را تا نتیجه‌بخشی مطلوب پیگیری کند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها